Restaurant JA.

Restaurant JA staat voor fine dining in een huiselijke sfeer waarbij de interactie tussen de gast en de keuken centraal staat en de seizoenen de hoofdrol spelen. Door de open keuken zitten alle 9 tafels een chefstable en kan elke gast zien hoe de chef het menu maakt.

Restaurant JA wordt gerund door eigenaren en liefdespartners Julius Busscher en Amy Delorme. Restaurant JA heeft geen personeel in dienst - chef Julius Busscher staat aan het roer van zijn eigen keuken en gastvrouw Amy Delorme is het gezicht van de voorkant van het restaurant. Zij ontvangen hun gasten dan ook elke avond persoonlijk in hun restaurant aan de Tweede Jan Steenstraat in de Pijp, Amsterdam.

Restaurant JA is op donderdag, vrijdag en zaterdag geopend vanaf 18:30 en is gevestigd aan de Tweede Jan Steenstraat 3H, De Pijp Amsterdam.

Naar jarenlange Michelin ervaring staat Julius Busscher in zijn eigen keuken

Julius Busscher. 

Chef en mede-eigenaar van Restaurant JA. Julius staat elke avond - zonder personeel - een tasting menu te koken waarbij hij zich laat inspireren door seizoenen en de vangst vanuit de Noordzee. Door de nauwe samenwerking met Hendrik Kramer (Wild ‘N Zild) kan hij met de mooiste producten uit de Noordzee werken.

Julius heeft een grote voorliefde voor de Franse en de Japanse keuken. Daarbij werkt hij graag met Nederlandse ingrediënten. Deze invloeden zijn ook terug te proeven in zijn menu’s.

Dry Aged vis.

Dry aging is het rijpen van vis onder ideale omstandigheden. Door dry aging verliezen de vissen vocht en droogt de huid zeer gecontroleerd in. Met als gevolg enorm veel smaak en een prachtige krokante huid. Julius verwerkt de vangst van de kotters in zijn Dry Age kast en wanneer de vissen op de perfecte smaak zijn, gebruikt hij ze voor een nigiri of serveert hij de vis van de barbecue.

Sommelier en gastvrouw van het beste restaurant van Amsterdam

Amy Delorme

Gastvrouw en mede-eigenaresse Amy Delorme. Samen met haar partner Julius staat zij elke avond persoonlijk op de vloer om hun gasten te ontvangen.

“We willen de gasten een gevoel geven alsof ze bij ons in de keukentafel zitten te dineren. De open keuken, de beperkte aantal tafels en het feit dat Julius en ik elke avond zelf persoonlijk op de vloer staan creëert een intieme en persoonlijke sfeer. “

Daarbij heeft zij met veel liefde de wijnkaart samengesteld. Op haar wijnkaart staan zowel natuurlijke als klassieke wijnmakers.